Veelgestelde vragen

Home > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ik vergeet mijn pas weleens, kan ik toch mee?

U moet altijd uw vervoerspas kun­nen tonen aan de chauffeur. Als u de vervoerspas niet kunt tonen, mag de chauffeur uw rit weigeren. Bij verlies of diefstal dient u dit direct te melden bij uw gemeente.

Welk materieel wordt ingezet?

Afhankelijk van uw gebruikte hulp­middel wordt een taxi of een rolstoel­bus gebruikt. U moet bij uw reserve­ring dus duidelijk aangeven of er een rolstoel of scootmobiel mee moet.

Hoeveel passagiers mogen naast elkaar op de achterbank?

Bij vervoer met een personenauto is het niet toegestaan meer dan twee volwassen personen te vervoeren op de achterbank. Wanneer een voer­tuig beschikt over drie gelijkwaardige zitplaatsen is het toegestaan 3 per­sonen naast elkaar te vervoeren.

Mag ik met het Wmo-vervoer naar de specialist in het ziekenhuis?

Alleen als u niet in aanmerking komt voor een indicatie ziekenvervoer (vraag het na bij uw zorgverzekeraar), kunt u gebruik maken van het Wmo-vervoer om bijvoorbeeld een specia­list in het ziekenhuis te bezoeken. De reis naar uw specialist is geen prio­riteitsrit zoals bij het ziekenvervoer. Houdt u daarom wel rekening met het tijdig reserveren en de mogelijk­heid dat de taxi een kwartier voor of na de afgesproken tijd kan arriveren.